• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 070011497
    • Софтуерно радио (SDR) FLEX-3000

     Flex Radio System
     1 2 3 4 5
     Наличност:
     Изчерпан

     Флекс радио FLEX-3000™ софтуерно дефинирано радио, изградено на солидната основа на семейството трансивъри FLEX-5000™

     Флекс радио FLEX-3000™ софтуерно дефинирано радио

     Компактно и на достъпна цена напълно софтуeрно дефинирано радио, изградено на солидната основа на семейството трансивъри FLEX-5000™
     FLEX-3000 е висококачествен 100 ватов трансивър от средния клас, работещ на  всички обхвати, всички видове работа, който постига параметрите на приемника и съперничи с всички традиционни аналогови или хибридни DSP трансивъри в своя ценови сегмент. FLEX-3000 е перфектния трансивър за радио-оператори, които започват своята работа със софтуерните радиа или е SDR добавка към оборудването на собственик на FLEX-5000, който желае по-удобно решение за портативна работа.

     Казват, че динамита се произвежда в малки опаковки и нищо не е по-близо до истината. FLEX-3000 е най-новия член на фамилията трансивъри на FlexRadio Systems вискококачествени изцяло софтуерно дефинирани радиа (SDR). FLEX-3000 ”пряк потомък” на FLEX-5000™, много-функционален световен клас SDR трансивър за радиолюбителски приложения. Конструиран използвайки същата много канална Firewire инфраструктура както при FLEX-5000, FLEX-3000 предлага на радиолюбителя оператор цена от среден клас, SDR който ще продължава  да се усъвършенства като изпълнение и нови потребителски функции. Нещо повече, тези функции могат да бъдат добавени просто чрез софтуерен ъпдейт на FlexRadio PowerSDR™  чрез сваляне /download/ от интернет.
     Както при всички флекс трансивъри, реалната сила на FLEX-3000 се проявява в комбинация с Флекс Радио PowerSDR софтуер.  Това е същият софтуер който се ползва от всички Флекс системи, включително и от новия FLEX-1500™  QRP трансивър.
     В допълнение към посочената по-горе информация, е налична разширена Продуктова сравнителна таблица  в сайта на производителя, осигуряваща точка по точка сравнение на параметрите на всички FlexRadio Systems напълно софтуерно дефинирани радиа.
     Но не вземайте в предвид само нашето мнение.  Вижте какво казват другите потребители на FLEX-3000.  Искрени мнения и коментари може да откриете на FLEX-3000 Testimonials web page.
     Напълно софтуерно дефинирано радио (SDR)
     Както всички радиа от FlexRadio Systems, така и FLEX-3000 е напълно софтуерно дефинирано радио.  Според приетата дефиниция  на истинското софтуерно радио, компонентите които се използват в конструкцията (например смесители, филтри, усилватели, осциалтори, модулатори/демодулатори, детектори и др.) за заместени от компютърна програма изпълнима на персонален компютър или други сврързани изчислителни устройства. Предимствата на SDR над традиционните аналогово радио, хибридно DSP/аналогово или "firmware defined radio" са много.  Универсалност, гъвкавост и имунитет към “морално остаряване” са само някои от присъщите характеристики на софтурните радиа.  Не се подвеждайте от твърденията на производителя, че неговите радиа или аксесоари са “софтуерно дефинирани” когато те са просто софтуерно управлявани или имат SDR наподобяващи функции. Ако търсите реална покупка на автентично софтуерно радио, тогава концентрирайте погледа си върху продуктите на FlexRadio Systems и модела FLEX-3000.
     Феноменални качества на приемника за трансивър от среден клас

     FLEX-3000 използва висококачествени АЦП/ЦАП /аналогово-цифров, цифрово-аналогов преобразувател/ благодарение на които се постигат високи параметри на приемника в средния ценови клас $1600s.  Това ниво се постига без употребата на скъпи теснолентови “руфинг филтри”.  Всъщност не необходимо да се купуват никакви филтри - изобщо. Филтрите на приемника и предавателя се изграждат посредством цифрова обработка на сигнала (DSP) от 25 до 20,000 Hz , които имат удивително стръмни склонове за да елиминират близкия  смущаващ /QRM/ сигнал. Честотата на дискретизация на АЦП/ЦАП е избираема 48 или 96 KHz.
     Narrow-Spaced Third Order Intercept (IP3) на 14MHz на 2 KHz по-голям от +20 dBm
     Използвайки същата инженерна философия както при FLEX-5000, FLEX-3000 е проектиран да издържа на високи нива на входния сигнал на всяко отстояние от основната честота.  Това означава, че параметъра IP3 на 2 KHz и 500 Hz еднакъв, а резултата е че ФЛЕКС-3000 може да приема много слаби сигнали разположени между много силни сигнали. FLEX-3000 постига  IP3 на 2 KHz отстояние по-голямо от+20 dBm с изключен предусилвател. Отново, това е изключително високо изпълнение за радио от средния ценови клас.
     Стандартна 1394 FireWire® връзка към Вашия персонален компютър

     Една от иновациите, които FLEX-3000 наследи от FLEX-5000 e управлението по стандарта Fire Wire 1394 и многоканалния двупосочен аудио интерфейс.  Този високоскоростен SDR / компютърен интерфейс идеално пасва за многократните поредици данни в пълен дуплекс , необходими за постигане на изключително високите характеристики и за намаляване забавянето на системата. Удобството и надеждността са другите две предимства на стандартната FireWire връзка с вашия компютър.

     Термостабилен опорен генератор - TCXO
     Оборудван с термокомпенсиран кварцов осцилатор (TCXO) за осигуряване на стабилна работа в DIGI режими и CW, FLEX-3000 постига честотна стабилност по-добра от ± 1.0 ppm при работна температура на трансивъра, след калибриране с познат източник, като WWV.
     Мощен краен ВЧ усилвател 100 Вата при постоянно натоварване

     FLEX-3000 използва усилвател в клас AB с възможност за работа в режим 100% /RF full duty cycle/ (100 watts ICAS), дизайна на който е идентичен с този на  FLEX-5000, така че това не е нещо ново,  но използва добре отработена техника на проектиране.  Крайното стъпало отдава пълни 100w PEP на 160-6 метра без значение дали работите на телефония, CW или DIGI режими.

     Оптимизирани лентови филтри за всички любителски обхвати и за приемане – ‘основно покритие’ от 160-6 метра плюс нископропускащ филтър за радиоразпръскването

     FLEX-3000 е снабден с индивидуално настроени лентови филтри за покритие на любителските обхвати и за приемане с ‘основно покритие’. Също така има и допълнителен нископропускащ филтър за обхватите на радиоразпръскването.  Тези настройваеми филтри намаляват потенциално смущаване от силни сигнали извън обхвата.

     Вграден автоматичен антена тунер ATU – стандартна функция на FLEX-3000
     Антенно-съгласуващото устройство (АTU) е стандартна функция на FLEX-3000. Антена тунерът може да съгласува широка гама от небалансирани товари (коаксиални линии), което прави възможно използването на много-обхватни антени с коефициент на стоящи вълни, не по-голям от 3.0:1 (в зависимост от комплексния импеданс на антената).  При свързване на подхоящ балун е възможна работата и със симетрични /балансни/ антени. Когато работата на тунера е разрешена, се подобрява работата и на приемния тракт.  Функцията ATU bypass премахва изцяло влиянието на тунера върху приемника и предавателя.  Всички функции на тунера се управляват изцяло от FlexRadio PowerSDR както в ръчен режим, така и автоматично.

         Тип на съгласуване: превключваща "L"
         Обхват на импеданса: 17 to 150 ohms
         Работна мощност: 100W 160-6m

     Компактен корпус – перфектно решение за портативна и базова работа
     Едно от първите неща, които незабавно ще забележите са компактните размери (12.25” x 12.25” x 1.75”) на FLEX-3000.

     Без необходимост от външна калибрираща апаратура
     FLEX-3000 включва вградена тестова апаратура (BITE), което за първи път бе въведено във фамилията на FLEX-5000.  FLEX-3000 включва  суип генератор and пауър семплър.  Радиото е с възможности за автоматично и ръчно тестване, самодиагностика и самокалибриране ако е необходимо.  Калибриращите данни за FLEX-3000  са запаметени в EEPROM-а на радиото, което елиминира тромавите ре-калибриращи процедури свързани с по старите софтуерни радиа.  Калибрирането на FLEX-3000 обикновено не се налага след покупка, тъй като всички модели са заводски калибрирани и настроени към точните стандарти, преди да бъдат изпратени от завода – производител в Оустин Тексъс.

     FlexWire™ Периферна интерфейсна магистрала
     Като своя по-голям брат, FLEX-3000  има същия FlexWire интерфейс като FLEX-5000.

     Технически спецификации на FLEX-3000:
     За пълните заводски спецификации може да посетите базата данни към сайта: FLEX-3000 спецификации . Имайте в предвид, че данните за FLEX-3000 подлежат на промяна по всяко време без предупреждение.

     Произведено в САЩ
     Всички продукти на FlexRadio Systems са проектирани, произведени, асемблирани, окачествени и калибрирани в Оустин Тексъс САЩ.


     PowerSDR и FLEX-3000 – Неповторимата комбинация!

     FLEX-3000, както и лидера в своя клас FLEX-5000, са комплектовани с FlexRadio PowerSDR софтуер, който изпълнява всички DSP процеси, модулация, демодулация, филтриране и управление на радиото в допълнение - спектрален анализатор на лабораторно ниво /панадаптер/ без увеличение на цената. За да получите задълбочено разбиране на функциите и възможностите на FLEX-3000, е необходимо да разглеждате комбинацията от хардуера на софтуерното радио и Power SDR, като пълна система, тъй като всеки елемент допълва останалите.
     За да се убедите, че SDR софтуера е “мозъкът” на софтуерното радио, посетете страницата PowerSDR детайли за да откриете пълните възможности на FLEX-3000.
     За разлика от другите радиа на които фърмуеъра се ъпдейтва веднъж годишно, Флекс Радио системс осигурява постоянна поредица от подобрения - почти ежеседмично, което включва вътрешно разработени функции и такива предложени от клиенти.  Искате ли радио всяка седмица? Разбира се, че искате! Потребителите на трансивърите на FlexRadio Systems просто зареждат от интернет сайта и инсталират новата версия на софтуера за да могат да получат това ново радио.  Не може да стане по-лесно или по-добре от това!

      
     Не чакай.  Поръчай твоя FLEX-3000 Днес!

      

     Ръководство на потребителя може да свалите от ТУК

      

      

    • Коментари
     • John Deni Sinaga 20 януари 2019 14:34
      Dear Sir, Im looking Flexradio 3000 or Flexradio 1500. Do you have this old radio ? if yes, Im very happy and just let me know the best price for that radio. Im waiting answer. Thank you Jhon - YD6NJK
    • Коментари продукта
   • Newsletter